Kysymyksiä ja vastauksia

Voiko tarratapetin laittaa kaakeliin?

  • Kyllä voi. Materiaali on sen verran paksua, ettei tapetti men laattojen saumakohdissa kuopalle.
  • Kannattaa kuitenkin laittaa tarratapetti sellaiseen tilaan, jossa se ei altistu kastumiselle. Koska tapetti on painettu ympäristöystävällisillä väreillä, pintaa ei voi pyyhkiä märällä. Paikallinen putsaus kuivalla tai lähes kuivalla, pehmeällä rievulla. Seinän pesu miedolla pesuaineella ensiksi, sitten tarratapettin kiinnitys.

 

Voiko tarratapetin kiinnittää tavallisen tapetin päälle?

  • Tarratapetin voi kiinnittää perinteisen paperitapetin päälle kunhan huolehtii seinän pesusta ensiksi. Pölyt ja mahdollinen rasva tulee pestä pois mietoon pesuaineeseen kastellulla rievulla. Varo kuitenkaan kastelemasta seinää! Purista rievusta vedet hyvin pois MUTTA:
  • En uskalla luvata, että tarratapetti lähtisi pois paperitapetista jälkiä jättämättä. Paperitapetteja on monenlaisia ja huokoisemmista materiaaleista tarraan saattaa irrota paperitapetin pinnasta jotakin. Näin ollen tarratapettia ei välttämättä voi sellaisenaan käyttää uudelleen.

 

Saako näitä tapetteja myös tavallisena paperitapettina?

  • Kyllä saa. Paperitapetti tilataan Saksasta ja siinä on valmiiksi liisteripinta, joka aktivoidaan vedellä ennen asennusta. Tapetti asennetaan saumakohdista n. 1,9 cm toistensa päälle, samoin kuin tarratapetitkin, jolloin kuvio jatkuu kauniisti yhtenäisenä pintana. Hinnat ovat samat kuin tarratapeteissa. Mikäli kiinnostuit tästä vaihtoehdosta, ota yhteyttä sähköpostitse: susanna.sinivirta@gmail.com

Minkälaista materiaalia tarratapetti on?

  • Materiaali on 100% polyesteriä ja pinta on mattapintainen. Tapetti on ns. non-woven tapetti, joka ei veny eikä varastoi itseensä kosteutta. Tuote ei sisällä PVC-muoveja eikä haitallisia ftalaatteja (muovin pehmentämiseen käytettävä aineita). Väriaineet ovat ympäristöystävällisiä ja vesiliukoisia.

 

MUISTA!

  • Seinä/pinta, johon tarratapetti tai sisustustarra kiinnitetään tulee aina pestä hyvin, jotta sen kiinnittyminen ja toimivuus voidaan taata. Pöly, lika ja rasva estävät tarttumisen. Pese myös kädet saippualla!
  • Pörröisellä maalaustelalla maalattu seinä ei valitettavsti ole paras kiinnityksen kannalta emmekä suosittele tarratapettia eläväpintaiselle, huokoiselle seinälle. Kts. kuvaesimerkit tästä.

MITOISTA

  • Sivuilla ilmoitetut tarratapetin mitat on ilmoitettu tasalukuina (60 x 60 cm, 60 x 120 cm, 120 cm x 120 cm ja 60 cm x 250 cm). Mitat ovat pari senttimetriä leveämpiä todellisuudessa johtuen siitä, että asennettaessa paloja vierekkäin ja jotta kuvio jatkuu saumattomasti, tarratapetin kohdistusvara on n. 1,9 cm (palat laitetaan päällekkäin).
  • Sivuilla myytävät 60 cm x 60 cm kokoiset sisutustarrat ovat n. 60,5 cm x 60,5 cm kokoiset.

ASENNUSOHJE 120 x 120 cm (klikkaa)

Mikäli sinua askarruttaa jokin etkä saanut näistä yllä olevista aiheista vastausta kysymyksiisi, olethan yhteydessä!

susanna.sinivirta@gmail.com